Lungu: Principalele măsuri din proiectul „100 orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030” vor fi stabilite în iunie la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a participat, joi,  la Cluj Napoca, la prima întâlnire din proiectul „100 orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030”, alături de primarii Emil Boc de la Cluj Napoca și Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din București.

Din partea Comisiei Europene la întâlnire a fost prezent coordonatorul proiectului din Programul Horizon Mission Cities, Matthew Baldwin.

 În cadrul întâlnirii primarul Ion Lungu a expus sintetic strategia municipiului Suceava arătând ceea ce a făcut municipalitatea suceveană pentru reducerea amprentei de carbon și ceea ce dorește să facă, iar  Matthew Baldwin a avut cuvinte de apreciere la pentru realizările din Suceava și pentru ceea ce își propune municipalitatea să facă prin acest proiect important pentru oraș.

Ion Lungu a arătat că mai multe lucruri concrete se vor discuta la Bruxelles în 13 iunie 2022 când va fi o întâlnire cu reprezentantii tuturor celor 100 de orașe selectate în proiect.

„Este un proiect foarte important pentru orașul nostru, o șansă aproape istorică să avem um oraș ecologic și inteligent pâna în anul 2030”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de