Ion Lungu, după discuții cu premierul Ciucă și cu președintele Comitetului European al Regiunilor: A fost apreciată implicarea Sucevei în sprijinirea cu ajutoare umanitare a Ucrainei


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu a discutat cu premierul Nicoale Ciucă și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas, gestionarea problemelor apărute din cauza războiului din Ucraina.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat sâmbătă dimineața, că a participat la Cluj Napoca la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, cu Apostolos Tzitzikostas, Președintele Comitetului Eurpean al Regiunilor și cu  Matthew Baldwin, coordonatorul proiectului „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

La această întâlnire au fost prezenți mai mulți primari și președinți de consilii județene din România, iar principala temă de discuție a fost legată de gestionarea problemelor apărute din cauza războiului din Ucraina.

În intervenția sa primarul Ion Lungu a solicitat decontarea sumelor reprezentând ajutoare umanitare trimise în Ucraina, la Cernăuți, din sume care provin de la Uniunea Europeană, având în vedere că municipalitatea suceveană a depus deja dosarul cu documentele justificative la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a convenit ca sumele care se cuvin cetățenilor români care au cazat persoane din Ucraina să fie decontate de autoritățile locale și apoi să fie recuperate de la guvern pentru a se asigura celeritate în primirea sumelor de către cetățenii români care au asigurat cazare și masă celor din Ucraina.

Ion Lungu a spus că atât premierul Nicoale Ciucă cât și președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas, au apreciat efortul depus de județul Suceava, prin HUB-ul eruopean de la aeroportul Suceava și de municipiul Suceava prin ajutorul dat orașului Cernăuți.

„Ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede acest război nedrept și nemilos”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de