Fara casa in prag de iarna


Intră acum și în grupul de

O familie din satul sucevean Ţoleşti a rămas fără casă, în urma unui incendiu pornit de la coşul de fum. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava incendiul a fost anunţat la ora 00.43. La gospodăria lui Cristian L., din satul Ţoleşti, comuna Forăşti, s-a deplasat un echipaj de pompieri format dintr-un ofiţer şi 8 subofiţeri cu două autospeciale de la Detaşamentul de pompieri Fălticeni, iar în sprijin au venit şi patru voluntari cu o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Forăşti.

În momentul sosirii echipajelor de pompieri ardea casa de locuit construită din lemn şi acoperită cu azbociment, pe o suprafaţă de 40 mp, existând pericolul de propagare la restul anexelor vecine.

Pompierii au luptat 4 ore cu focul. Au ars astereala din lemn a acoperişului cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de 40 mp, 3 uşi şi 2 geamuri, obiecte de mobilier din două camere, precum şi bunuri casnice. De asemenea, s-au degradat pereţii casei de locuit.

Rezultatele cercetării indică faptul că incendiul a fost provocat de jar sau scântei pornite de la coşul de fum deteriorat.

Pompierii militari au salvat anexele gospodăreşti învecinate.


Intră acum și în grupul de