DSP Suceava infirmă existența unui caz variola maimuței în județ: Pe raza județului Suceava nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de îmbolnăvire


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a infirmat, duminică, zvonurile potrivit cărora la Spitalul Municipal Rădăuți ar exista un caz de variola maimuței.

„Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava  infirmă această suspiciune. Pe raza județului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de îmbolnăvire”, a arătat Vlad.

Ea a explicat că potrivit dr. Angelica Popescu, șeful secției boli infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut această boală.

În ceea ce privește variola maimuței principalul mod în care poate fi răspândită boala este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței.

„Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței. Pe site-ul Ministerului Sănătății a fost  postat un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS , pentru mai multe informații legate de variola maimuței”, a precizat directorul DSP Suceava .


Intră acum și în grupul de