Absenteism ridicat la proba de traseu pentru permisul auto. Prefectul Alexandru Moldovan face apel către candidați: Nu irosiți această șansă


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut, marți, un apel către candidații la examenul pentru permisul auto programați la proba de traseu să se prezinte la examinare pentru că acum există șansa examinării unui număr cât mai mare de candidați în condițiile în care Ministerul de Interne a detașat un număr mare de examinatori tocmai pentru a reduce decalajul foarte mare înregistrat la Suceava între proba teoretică și proba practică.

Potrivit Prefecturii Suceava, luni, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor servicii similare din țară, au susținut  examinarea la proba practică pentru categoriile și subcategoriile B, C, și D.

Astfel, la categoriile B, BE au fost progamați în total 158 de candidați, au fost eExaminați 123, din care admiși 88, respinși 35, și neprezentați 35, promovabilitatea fiind de 71,54%

La categoriile C, CE au fost programați 20 de candidați din care 14 examinați, 13 au fost admiși, unul respins și șase neprezentați, promovabilitatea fiind de 92,85%

La categoriile D, DE au fost programați 4 candidați din care unul a fost examinat și admis, iar trei nu s-au prezentat.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că văzând rezultatele activității de examinare desfășurate în ziua precedentă, am rămas neplăcut surprins de numărul mare al candidaților programați și neprezentați, respectiv 44, situația fiind cu atât mai neplăcută raportat la cei 67 candidați absenți pe parcursul întregii săptămâni care a trecut.

„Fac din nou apel atât la candidați, cât și la reprezentanții școlilor de șoferi, să manifeste responsabilitate și totală disponibilitate, astfel încât să fie posibilă examinarea în următoarea perioadă a unui număr cât mai mare de persoane. Detașarea unui număr atât de mare de examinatori care să vină în sprijinul celor de la serviciul comunitar de permise din Suceava este o măsură excepțională adoptată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Dar, fiind o măsură cu caracter excepțional, nu știm dacă, sau când se va repeta. Prin urmare, suntem în fața unei oportunități și solicit tuturor factorilor implicați să nu o irosească”, a spus Moldovan.

Prefectul de Suceava a analizat împreună cu conducerea S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava situația și a dispus o serie de măsuri menite a îmbunătăți situația existentă din punct de vedere al asigurării resursei umane.

Astfel, trei agenți de poliție, care în prezent desfășoară activități pe linie de înmatriculări, vor urma procedurile în vederea reînoirii atestatului de examinator, astfel încât să poată desfășura, la nevoie, activități în cadrul comisiilor de examinare la proba practică.

Totodată, se va demara procedura de ocupare a unei funcții vacante de ofițer în cadrul structurii Compartimentului Înmatriculare Evidență Vehicule Rutiere.


Intră acum și în grupul de