Ambasadorul Franței la București vine vineri la Suceava pentru ceremonia înmânării titlului de Cetățean de Onoare al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Franței la București, Laurence Auer, va fi prezentă, vineri în Suceava unde va primi din par

tea Primăriei municipiului titlul de Cetățean de Onoare al Sucevei.

Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 13:00, în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, a anunțat Alianța Franceză Suceava.

Totodată, ambasadorul Franței în România va participa, vineri, de la ora 15:00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” din campusul universitar la dezbaterea „Practici de traducere şi interpretare literară”, în cadrul Conferinței Internaționale a Doctoranzilor (Discurs critic și variație lingvistică), susținută de dramaturgul Matei Vișniec și invitații săi.

Tot vineri, de la ora 17.00, în Sala Senatului USV din corpul A, ambasadorul Laurence Auer va înmâna însemnele Ordinului Meritul Agricol în grad de Cavaler doamnei și domnului Laura și Olivier Bouriaud, profesori la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și domnului Dănuț Pavel, profesor la Liceul agricol Dorna Candrenilor.

Potrivit sursei citate, prin acordarea acestor titluri, participarea lor la schimburile franco-române va fi astfel răsplătită.


Intră acum și în grupul de