Sediul unei firme din Blinesti a lua foc de la o soba


Intră acum și în grupul de

Scrumul s-a ales din sediul unei firme din Bălineşti ce a lua foc de la o sobă, în incendiu fiind distruse documentele firmei dar şi actele personale ale proprietarului. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, joi, la ora 12.01, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre faptul că la un sediu de firmă, având ca obiect de activitate excavarea de materiale pentru infrastructură, din localitatea Bălineşti, comuna Grămeşti a izbucnit un incendiu.

Astfel, de la Garda de intervenţie Siret s-au deplasat 11 pompieri militari cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. La sosirea acestora ardea sediul societăţii comerciale, P+1, construit din lemn şi acoperit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 170 mp, existând pericolul de extindere la o magazie învecinată.

La ora 14.20, incendiul a fost stins complet, dar au ars astereala din lemn pe o suprafaţă de cca 170 mp, pereţii sediului construiţi din material lemnos pe o suprafaţă de 300 mp, obiecte de mobilier, electrocasnice, 4 mc de cherestea, 2 mc de lemn pentru construcţie, actele societăţii, precum şi documentele personale ale proprietarului. De asemenea, s-au degradat două generatoare de curent electric, tabla de pe acoperiş şi gardul din lemn.

Rezultatele cercetărilor indică faptul că incendiul a izbucnit de la efectul termic generat de o sobă fără acumulare de căldură amplasată necorespunzător faţă de materiale combustibile.


Intră acum și în grupul de