Primarul Ion Lungu deplânge moartea maestrului George Sîrbu: A fost o legendă vie a folclorului românesc


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a deplâns moartea maestrului George Sîrbu și a anunțat că în memoria lui va propune schimbarea denumirii Centrului pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene în Centrul „George Sîrbu”.

Primarul a transmis un mesaj în care arată că pentru orașul Suceava ziua de vineri, 27 mai, în care maestrul George Sîrbu a plecat la Ceruri este una tristă, iar lumea culturală din Suceava, folclorul sucevean, bucovinean, este mai sărac.

„Am avut un deosebit respect pentru Maestrul George Sîrbu. Municipalitatea suceveană l-a răsplătit cu Titlu de Cetățean de Onoare al orașului nostru, iar in anul 2018 i-am acordat titlu de Cetățean al Centenarului”, a arătat Ion Lungu.

Primarul a menționat că George Sîrbu a fost un bun creștin având o bună colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Ion Lungu reamintește că în anul 2009 a organizat la Suceava, la cererea maestrului, o ediție a emisiunii „Tezaur Folcloric” cu regretata Marioara Murărescu.

„Maestrul lasă în urmă un Ansamblu apreciat „Balada Bucovinei”. M-a rugat de mai multe ori să mă implic în acest proiect când dumnealui nu va mai fi, lucru pe care îl voi face. Ultima dată m-am întâlnit cu maestrul George Sîrbu la inceputul lunii februarie când l-am sărbătorit pentru vârsta de 85 ani. L-am gasit atunci vioi, glumeț ca întotdeauna și plin de ospitalitate. A fost o legendă vie a folclorului românesc, creând și orchestrând generații întregi de artiști de muzică populară. Pentru toate acestea, în semn de respect din partea comunității sucevene, clădirea municipalității „Centrul pentru Sustinerea Tradițiilor Bucovinene” de pe strada Universității, va purta numele lui GEORGE SÎRBU”, a transmis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de