Flutur speră ca în cursul acestui an să se recupereze restanțele legate de modernizarea și întreținerea drumurilor județene: Trebuie să tragem tare și să recuperăm!


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur spune că e nemulțumit de execuția bugetară pentru anul trecut, dar speră să se recupereze în a doua parte a anulului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a spus că în ceea ce privește execuția bugetară din anul 2021 are nemulțumiri, dar că se încearcă recuperarea în cursul anului în curs.

El a răspuns observațiilor grupului de consilieri PSD care consideră că 47 la sută din bugetul pe dezvoltare este un procent foarte mic de execuție.

„Să nu aveți impresia că suntem mulțumiți. Sperăm să recuperăm în partea a doua a anului”, a spus Flutur.

El a subliniat că proiectul cu cea mai mare pondere în bugetul de dezvoltare este cel de modernizare a drumurilor județene pe pe axa Suceava-Iași unde la sfârșitul anului 2021 erau întârzieri foarte mari.

Flutur a menționat că și contractul multianual de întreținere a drumurilor județene s-a semnat abia la sfârșitul anului trecut.

„Săptămânile viitoare intrăm în linie dreaptă cu aceste proiecte pentru a ne atinge țintele pe care ni le-am propus”, a declarat Flutur.

El a menționat că pe contractul de întreținere multianuală se lucrează zilnic și că lucrările sunt urmărite de vicepreședintele Vasile Tofan arătând că se lucrează la Slatina, Hârtop, Izvorul Alb, Panaci-Bilbor, Grădinița, Pleșa, Siret-Frătăuți, la Rădăuți la podul spre Frătăuții Noi, la Volăvăț și în mai multe locuri.

În ceea ce privește finalizarea terminalului 2 de la Aeroport CJ Suceava este în judecată cu o firmă care a intrat în insolvență și că mai este foarte puțin de lucrat pentru finalizarea investiției.

„Nu putem decât să tragem tare să recuperăm”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de