CJ Suceava ar putea să preia realizarea tronsonului Autostrăzii Nordului de la Suceava la Frasin. Flutur: Reprezentanți ai CNAIR au transmis că ar fi bine să luăm în calcul să facă CJ Suceava acest tronson


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în plenul Consiliului Județean că Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a transmis instituției propunerea ca administrația județeană, care și-a asumat realizarea centurii ocolitoare a orașului Gura Humorului la profil de autostradă, să se ocupe și de execuția lucrărilor de la varianta ocolitoare a municipiului Suceava până la Frasin.

Gheorghe Flutur a spus că în ceea ce privește centura ocolitoare a orașului Gura Humorului proiectul e în linie dreaptă, iar proiectanții așteaptă de la firma care proiectează Autostrada Nordului (A 14) date privind capetele centurii ocolitoare pentru a finaliza proiectul.

El a spus că speră ca în toamnă să fie gata studiul de fezabilitate pentru a se putea începe procedurile în vederea proiectării și execuției.

„Am avut discuții cu cei de la CNAIR dacă nu ar fi bine să luăm în calcul și porțiunea de autostradă până la Gura Humorului de la centura Sucevei de la Sf. Ilie spre Corlata, Tolva Mică, Berchișești, Păltinoasa și să continuăm până la Frasin pentru că nu trec nici prin arii protejate, nu trec nici prin zone cu restricții și ar fi mai ușor de elaborat studiul ca să dăm drumul la întregul tronson”, a spus Flutur.

El a precizat că în prezent CJ Suceava și-a asumat doar centura ocolitoare de la Gura Humorului de 6,7 kilometri care începe de la intersecția de la Păltinoasa și până la Cabana Sticleț.

Gheorghe Flutur a subliniat că numai pe A 14 sunt vești bune, ci și pe A 7 unde s-a început forajele geo pe tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret.

El a mai spus că există probleme în realizarea forajelor pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru că există o criză a firmelor care forează și nici nu erau incluse la majorarea prețurilor ca la firmele de construcții.

Flutur a arătat că se scot la licitație tronsoanele A 7 și că se conturează această autostradă.


Intră acum și în grupul de