Medalii de aur și bronz obținute de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară a USV la Salonul EuroINVENT


Intră acum și în grupul de

Studenți și cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au participat în perioada 26-28 mai la cea de-a XIV-a ediție a Salonului de invenții EuroINVENT, care a avut loc la Iași unde au obținut o medalie de aur și una de bronz.

Astfel, medalia de aur a fost obținută pentru brevetul „Înghețată funcțională cu conținut redus de grăsime și procedeu de obținere a acesteia”, inventatori: Mircea Petruț Șestac, student în anul IV, coordonat de prof. Adriana Dabija și prof. Georgiana Gabriela Codină.

Înghețata funcțională cu conținut redus de grăsime este un produs alimentar de tip desert lactat congelat, cu rol de aliment funcţional datorită beneficiilor multiple pentru sănătate, obținut doar din ingrediente naturale (urdă și nuci verzi), fără adaos de zahăr sau aditivi alimentari, printr-un procedeu special de congelare.   

Medalia de bronz a fost obținută pentru brevetul „Vafe aglutenice și funcționale și procedeu de obținere a acestora”, inventatori: Ancuța Chetrariu, doctorand în anul II, coordonată de prof. Adriana Dabija.

Vafele aglutenice și funcționale sunt un sortiment de vafe în compoziţia cărora intră făină de năut, leurdă, făină din borhot de malț, semințe de in auriu și semințe de cânepă, cu o valoare nutritivă îmbunătățită, cu un conținut ridicat de proteine și fibre, destinat tuturor categoriilor de consumatori.


Intră acum și în grupul de