Ion Lungu, la inaugurarea Centrului Multifuncțional Ițcani: Este un proiect reușit și avem și alte proiecte ce se vor realiza în acest cartier


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu împreună cu deputatul PNL Ioan Bălan, subprefectul Cristian Șologon, consilieri locali și județeni, dar și locuitori ai Sucevei au participat, miercuri, la inaugurarea Centrului Multifuncțional „Arta” din Ițcani realizat printr-un proiect cu finanțare europeană de 6,425 milioane de lei.

„Astăzi este o zi importantă pentru orașul nostru, mai ales pentru cetățenii din cartierul Ițcani. Iată că o clădire care era abandonată, distrusă, am recuperat-o”, a spus Ion Lungu.

Primarul a subliniat că municipalitatea a recuperat toate cele trei cinematografe respectiv Cinema Modern unde funcționează Teatrul „Matei Vișniec” și Cinema Burdujeni unde funcționează Direcția de Asistență Socială și Cinematograful Arta din Ițcani unde este acum un centru multifuncțional.

„A fost un proiect la care s-a muncit mulți ani de zile și zic că a ieșit un proiect reușit”, a spus Lungu.

El a arătat că arhitectul Gorcea a făcut un proiect deosebit care a fost și premiat la nivel național, dar a subliniat că un merit pentru reușită îl au și constructorii, firmele Casa Grup și Loial.

Centrul are o sală polivalentă cu 100 de locuri, sală de spectacole, spații cu dedicație culturală, educativă, de recreere, de asistență socială.

Primarul a menționat că problemele primăriei vor fi preluate de un consilier al primarului, Diana Ștefan, și că la acest centru va fi un punct fix de poliție locală și va funcționa și o mini-bibliotecă.

Primarul a mulțumit și cetățenilor din Ițcani care au avut răbdare.

„A durat mulți ani de zile până s-a realizat această sală. Așa se lucrează pe fonduri europene. Sunt trei ani de zile de când a început construcția. Așa era programat în studiul de fezabilitate”, a spus Lungu.

El a menționat că tot în cartierul Ițcani este ridicată „la roșu” grădinița din curtea Școlii nr. 7, trei străzi care urmează să fie modernizate, Dragomirna, Decebal și Vasile Lupu.

„Sunt comentarii răutăcioase ca Ițcani este un cartier abandonat. Nu este așa. Eu, ca primar, m-am îngrijit ca Ițcaniul să recupereze, să beneficieze de finanțare ca toate cartierele din oraș. Avem de gând să facem un proiect european la fosta stație de apă de la Dragomirna unde vom face ceva pe asistență socială”, a mai spus Ion Lungu.

Sala de spectacole a fost inaugurată cu prezentarea unui spectacol pentru copii.  


Intră acum și în grupul de