A inceput traficul cu petarde


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii suceveni au depistat în maşina unui ieşean aproape 30.000 bucăţi de petarde interzise comercializării pe piaţa liberă. Potrivit IJPF Suceava, sâmbătă, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară la bordul unui autoturism marca „Dacia”, Z. Daniel, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Iaşi. Pe bancheta din spate frontieriştii şi vameşii au găsit două cutii de carton în care se aflau 28.800 de bucăţi de petarde marca „Corsair”, petarde ce sunt susceptibile de a face parte din clasa a-II-a de materiale pirotehnice.

Ieşeanul le-a declarat poliţiştilor de frontieră faptul că a cumpărat petardele din bazarul Cernăuţi, contra sumei de 50 de dolari, neştiind că deţinerea de petarde este interzisă de lege.

Lui Z. Daniel poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transportul de materiale pirotehnice”, acte ce urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Petarde au fost reţinute în vederea confiscării de lucrătorii vamali şi predate ulterior pe bază de proces verbal poliţiei de frontieră.


Intră acum și în grupul de