Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți recunoaște că două rachete de croazieră au fost doborâte deasupra regiunii: Nu este nevoie să-i spunem inamicului că „racheta dumneavoastră a căzut ici și colo”


Intră acum și în grupul de

Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serghii Osaciuk, a recunoscut, vineri, că două rachete de croazieră au fost doborâte deasupra regiunii Cernăuți de la declanșarea războiului și că s-a știut doar de una dintre ele pentru că nu trebuie să se transmită inamicului unde au căzut aceste rachete.

Serghii Osaciuk, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, a arătat pe canalul său de Telegram că de la declanșarea războiului pe scară largă forțele aeriene ucrainene au distrus două rachete de croazieră rusești lansate asupra regiunii Cernăuți, a informat publicația cernăuțeană Buc Press.

Guvernatorul a evitat să spună când a fost doborâtă prima rachetă, ci doar despre a doua rachetă ce a fost doborâtă pe 26 mai când a fost raportată imediat distrugerea ei.

El a menționat că despre prima rachetă comandamentul militar a interzis să se raporteze exact unde și când aceasta a fost doborâtă.

„Nu s-a raportat despre prima rachetă deoarece informația este considerată ca fiind inoportună din punct de vedere militar. Nu este nevoie să-i spunem inamicului că „racheta dumneavoastră a căzut ici și colo””, a precizat  Serghii Osaciuk.


Intră acum și în grupul de