Gheorghe Flutur la Adunarea Eparhială: Avem o misiune importantă și anume să punem în valoare familia și toate valorile tradiționale românești


Intră acum și în grupul de
sursa foto?Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, desemnat, sâmbătă, invitat permanent al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților alături de senatorul Ioan Stan și primarul Ion Lungu a declarat că urează succes noii Adunări Eparhiale constituite în urma alegerilor pentru mandatul 2022-2026 pentru misiunea pe care o are.

„E foarte important să ne înțelegem misiunea în noua conjunctură și să definim provocările la care inteligent va trebui să răspundem în perioada care urmează. Pentru că lumea este în schimbare, omenirea este în schimbare, iar războiul de la granițele noastre ne face să gândim puțin altfel, să ne organizăm altfel prioritățile”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că între provocările actuale ale societății este scăderea natalității generată de exodul masiv al populației în afara granițelor țării, precum și conflictul dintre modernitate și tradiționalism, în urma căruia, de cele mai multe ori, valorile naționale românești au de suferit.

„Sunt provocări la care cred că trebuie să găsim răspuns și fiecare dintre noi, și împreună, pentru că sunt provocări la care este așteptată să intervină Biserica Ortodoxă. Și ea intervine, eu văd, o simt, dar este așteptată în continuare să intervină pentru că în istorie Biserica neamului a fost un pilon de stabilitate […] Avem o misiune importantă, și anume să punem în valoare familia și toate valorile tradiționale românești: religia, Biserica, credința; toate acestea cred că trebuie să le apărăm mai bine, să fim exemple personale. […] Să aducem tinerii și familiile la biserică. Nu vă spun aceasta dumneavoastră. Eu îmi spun mie ca șef al administrației județene, spun acest lucru colegilor mei primari, pentru că avem această misiune”, a declarat Gheorghe Flutur potrivit arhiepiscopiasucevei.ro

Și senatorul PSD  Ioan Stan a mulțumit celor de față pentru votul de a fi invitat permanent al Adunării Eparhiale, promițând totodată tot sprijinul în demersurile pe care le face Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în vederea construirii unui nou Centru Eparhial.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a arătat deschiderea de a se alătura demersului inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și a amintit de sprijinul financiar oferit de instituția pe care o conduce, dar și fructuoasa colaborare la nivel social-filantropic realizată între instituții.


Intră acum și în grupul de