Dr. Gavrilovici, la Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, îngrijorat de asaltul ideologic al rețelelor sociale și impactul nefast al acestora asupra celor tineri


Intră acum și în grupul de
sursa foto Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Medicul sucevean Valeriu Gavrilovici, aflat la al doilea mandat consecutiv în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a atenționat, sâmbătă, în discursul susținut în cadrul Adunării la constituirea acesteia pentru un nou mandat de patru ani că este îngrijorat, între altele, de asaltul ideologic al rețelelor sociale și impactul nefast al acestora asupra celor tineri.

Potrivit arhiepiscopiasucevei.ro, medicul sucevean a a adus în discuție măsurile luate de autorități în perioada pandemică, mai ales în preajma Sărbătorilor Pascale a anului 2020, când toate bisericile au fost obligate să-și închidă porțile.

Dr. Gavrilovici a subliniat că prin acest demers „s-a luat pur și simplu dreptul de a merge la biserică”. „Pentru că așa cum grija pentru trup este de la sine înțeleasă și fiecare om are grijă să își caute de sănătate și să meargă la doctor sau la spital atunci când are nevoie, nu se poate ca grija pentru minte, suflet, spirit să fie considerată de rangul al doilea. Dictonul latin, pe care îl știm cu toții, Mens sana in corpore sano ne spune că întâi mintea trebuie să fie sănătoasă. Ori mintea atâtor oameni (…) s-a alterat, a fost afectată”, a spus medicul sucevean.

Totodată, dr. Gavrilovici a adus în atenție în discurs familia și problema demografică, asaltul ideologic al rețelelor sociale și impactul nefast al acestora asupra celor tineri, precum și necesitatea promovării patriotismului și a cunoașterii istoriei poporului român.

Acesta, parafrazându-l pe părintele Nicolae Steinhardt, le-a transmis colegilor din Adunarea Eparhială că un creștin adevărat trebuie să facă și ceea ce nu este posibil, pentru că „la Dumnezeu totul este cu putință”.


Intră acum și în grupul de