FOTO//Medicii suceveni au scos din stomacul unui bărbat din Vatra Dornei trei pioneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucățică de metal, partea unui termometru de cameră ce conținea mercur


Intră acum și în grupul de

Medici suceveni din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava au reușit, după o intervenție care a durat trei ore, să scoată din stomacul unui bărbat din Vatra Dornei trei pioneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucățică de metal și partea unui termometru de cameră ce conținea mercur

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici a anunțat, luni, că în cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Județean Suceava formată din medicii gastroenterologi dr. Rami Ababneh, dr. Sidonia Bucătariu, dr. Andreea Golea, asistenta Mirela Olariu s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit.

Potrivit acestuia, un bărbat de aproximativ 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascuțite, care puteau provoca complicații digestive respectiv perforație intestinală sau ocluzie intestinală și trebuiau scoase prin endoscopie digestivă superioară cât mai repede atât timp cât încă se mai aflau în stomacul și prima parte a intestinului subțire al pacientului.

Teodorovici a spus că nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte, respectiv trei pioneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucățică de metal, partea unui termometru de cameră ce conținea mercur intactă. Intervenția a durat aproximativ trei ore cu analgo-sedare efectuată de o echipă din UPU formată din dr. Dan Teodorovici  Dan și asistent Delia Hancer.

După monitorizarea ulterioară în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din această localitate.

Dan Teodorovici a menționat că în prezent SJU Suceava se află în plină procedura de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziții ce vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru că pacienții din județ să beneficieze de cele mai noi inovații tehnologice medicale.


Intră acum și în grupul de