Peste două mii de suceveni au obținut permisul auto în ultimele trei săptămâni. Prefectul Alexandru Moldovan: Facem tot ce este posibil și legal pentru a asigura funcționarea serviciului de permise și înmatriculări la parametri normali


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că în perioada 16.05 – 05.06.2022, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor servicii similare din țară și din București, au susținut examinarea pentru categoriile și subcategoriile A, B, C, D pentru un număr de 2.855 candidați dintr-un total de 3.212 persoane programate, diferența fiind constituită din 356 candidați care nu au dat curs programării.

Din totalul de 2.855 candidați examinați au fost declarați admiși 2.009 reprezentând un procent de promovabilitate de 70,37%.

Dintre aceștia, la categoria B+B1+BE au promovat examenul 1.613 (67,01%) din 2407 candidați examinați, la categoria C+C1+CE+C1E au promovat 328 (87,00%) din 377 candidați examinați, la categoria A+A1+A2+AM au promovat 53 (96,36%) din 55 candidați examinați, iar la categoria D+D1+DE+D1E au promovat 15 (93,75%) din 16 candidați examinați

Marea majoritate a celor 356 candidați care nu au dat curs programării până în acest moment au fost reprogramați pentru perioada 11-14.07.2022, aceștia urmând a lua legătura cu instructorii auto pentru a afla data exactă la care vor susține proba practică.

La propunerea conducerii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, începând din 6 iunie, prin ordin al prefectului județului Suceava a încetat activitatea punctului de lucru temporar din municipiul Fălticeni, examinarea la proba practică pentru toate categoriile urmând a se realiza în exclusivitate pe raza municipiului Suceava.

În ședința operativă de luni desfășurată cu comisarul de poliție Adrian Hlaghi și inspectorul de poliție Oana Melinte din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V., prefectul Alexandru Moldovan a dispus demararea de îndată a procedurii de ocupare prin concurs a unui număr de 11 posturi din structura serviciului, respectiv un de ofițer și 10 de agenți de poliție care vor desfășura activități de examinare în vederea obținerii permisului de conducător auto.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că de la bun început eforturile au fost canalizate pe două direcții complementare, respectiv soluționarea decalajului dintre examene și rezolvarea problemei de personal.

„Prin detașarea examinatorilor de la servicii similare din țară, decalajul va fi redus semnificativ, cifrele pe care le comunicăm periodic vorbesc de la sine. Dar această reducere a decalajului se va ”topi” rapid dacă încadrarea cu personal rămâne aceeași. Facem tot ce este posibil și legal pentru a asigura funcționarea serviciului de permise și înmatriculări la parametri normali, în definitiv aceasta este așteptarea absolut îndreptățită din partea cetățenilor”, a spus prefectul.

Puls 120….transpirație maximă, vorbe puține- rugăciuni multe

Puls 120….transpirație maximă, vorbe puține- rugăciuni multe! Proba „ORAȘ” la Suceava….

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 30 mai 2022

Intră acum și în grupul de