150 de elevi ai claselor a IV-a și a VIII-a din Suceava și comunele învecinate au participat la cea de a XIX-a ediție a Concursului anual de matematică și limba română organizat de Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, profesorul Dan Popescu, a declarat luni că acest concurs organizat pe 28 mai 2022, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Suceava, se află la a XIX-a ediție și  s-a adresat elevilor din clasele a IV-a și a VIII-a care „apreciază competiția și sunt iubitori de matematică și limba și literatura română”.

El a spus că subiectele au fost atent selecționate și concepute, urmărind dezvoltarea creativității, ingeniozității și gândirii logice și matematice.

Profesorul Dan Popescu a mai spus că la ediția din acest an a concursului, la care au participat 150 de elevi din unități de învățământ preuniversitar din municipiul Suceava și din comunele învecinate, rezultatele au fost „promițătoare” ținând cont de „condițiile dictate de pandemie”, 26 dintre aceștia remarcându-se pentru performanțele obținute.

De precizat este că la matematică au obținut punctaj maxim(50 puncte) trei elevi, din care doi din clasa a IV-a și unul din clasa a VIII-a, iar la limba română cel mai mare punctaj(49,5 puncte) a fost obținut de un elev din clasa a VIII-a.  

Festivitatea de premiere s-a desfășurat pe 31 mai, la ora 18:00, în aula „Simon Florea Marian” de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.


Intră acum și în grupul de