Amendă de 2000 de lei și material lemnos confiscat după ce activistul Daniel Bodnar a semnalat un transport ilegal de lemn


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat o amendă de 2000 de lei și au confiscat un volum de 2,3616 m.c, după ce au verificat legalitatea unui transport de material lemnos în urma sesizării făcute de activistul Daniel Bodnar.

Activistul sucevean a sesizat vineri seara poliția privind suspiciuni legate de legalitatea unui transport de material lemnos, iar luni după amiaza, în prezența administratorului societății din județul Neamț și a conducătorului auto, lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și ai OS Marginea au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat într-un camion înmatriculat în județul Neamț.

În acest caz s-a procedat la inventarierea piesă cu piesă a materialului lemnos, fiind inventariate un număr de 357 piese conform carnetului de inventar, rezultând un volum total de 35,29 m.c. lemn rotund foc răşinoase, cu precizarea că în avizul de însoțire, emitentul a introdus 223 piese material lemnos cu un volum total de 32,2827 m.c.

Totodată, s-a procedat la consultarea datelor raportate de către emitent, în aplicaţia SUMAL 2.0, rezultând un volum raportat/avizat de 32.2827 m.c. lemn de foc răşinoase și lemn rotund celuloză, iar după aplicarea toleranțelor legale a rezultat o diferenţă de 2,3616 m.c. material lemnos, care se constată a fi transportat în plus faţă de cantitatea înscrisă în avizul de însoţire, prezentat pentru control. În acest caz operatorul economic emitent al avizului de însoţire a fost sancţionat contravenţional cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 2,3616 m.c. lemn rotund foc răşinoase, în valoare de 288,11 lei.


Intră acum și în grupul de