Garda de Mediu Suceava a făcut plângere penală și a amendat cu 50.000 de lei Servicii Comunale SA Rădăuți pentru că a continuat să depoziteze deșeuri pe platforma de stocare în ciuda interzicerii acestei activități


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, miercuri, că în urma verificărilor efectuate marți de comisari de mediu suceveni la Platforma de stocare deșeuri municipale Rădăuți administrată de operatorul SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuți, s-a constatat că societatea a continuat activitatea de depozitare a deșeurilor menajere și reciclabile deși prin actele de control încheiate anterior s-a impus ca măsură interzicerea depozitării, eliminării, stocării și/sau transferului deșeurilor de orice fel pe suprafața platformei de stocare în cauză.

Astfel, ulterior controlului efectuat în data de 09.12.2021, Garda de Mediu Suceava a dus de îndată la cunoștința organului de urmărire penală compentent, potrivit legii de procedură penală, faptul că s-a continuat activitatea care a cauzat poluarea după dispunerea încetării acestei activități, sub aspectul săvârșirii infracțiunii în formă continuată.

Totodată, Garda de Mediu Suceava a încheiat și un proces verbal de contravenție în sarcina operatorului SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuți în valoare de 50.000 lei pentru nerealizarea la termen și în totalitate a măsurilor impuse la controalele anterioare privind interzicerea depozitării, eliminării, stocării și/sau trasferului deșeurilor de orice fel pe suprafața Platformei de stocare deșeuri municipale Rădăuți.

„Având în vedere că instanțele de judecată din municipiul Rădăuți au anulat sancțiunile aplicate de G.N.M.-C.J. Suceava, există posibilitatea să nu se asigure condițiile privind un regim sancționator eficient, proporțional, cu efect de descurajare și astfel se poate înlătura efectul disuasiv al sancțiunii”,  a mai arătat Garda de Mediu Suceava.


Intră acum și în grupul de