Ion Lungu estimează că lucrările la parcarea supraterană de pe strada Ștefan Tomșa vor începe în primăvara anului viitor: Anul acesta eliberăm terenul și facem licitația


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în ședința Consiliului Local Suceava din 30 iunie va fi aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru prima parcare supraetajată de pe strada Ștefan Tomșa.

Proiectul a fost votat în Comisia tehnică și a primit aviz de la Poliția Rutieră, a spus primarul.

El a menționat că după aprobarea PUZ se va trece la următoarea etapă, respectiv demolarea garajelor pentru ca terenul să fie liber de sarcini și să se treacă la partea de implementare efectivă a proiectului.

Primarul a subliniat că proprietarii garajelor care le vor demola vor beneficia de sumele compensatorii stabilite, iar în cazul în care vor fi situații în care proprietarii nu le vor demola, acțiunea va fi făcută de Primărie fără ca aceștia să mai primească despăgubiri.

„Vrem să lăsăm loc de „Bună ziua”. Sunt oameni care au pus suflet în aceste garaje, viața e grea și atunci, conform legii, am aprobat în Consiliul Local despăgubiri de trei, patru, cinci mii de euro. Dacă noi îi dăm 4000 de euro să-și dărâme garajul și el nu-l dărâmă, atunci îl dărâmăm noi și nu-i dăm niciun leu”, a menționat Ion Lungu.

Primarul a mai spus că municipalitatea nu are terenuri suficiente în oraș, iar singura soluție de dezvoltare, să mai fie construită o creșă, o grădiniță, o altă investiție de interes public este să fie demolate garajele.

„Așa cum am mai spus de multe ori, chiar dacă lucrăm mai timid, vremea garajelor a trecut. Mă bucur că mesajul a ajuns la oameni”, a declarat Ion Lungu care a menționat că una din zonele vizate pentru demolarea garajelor este și cea de la cartodrom.

El a spus că în locul garajelor vor fi ridicate parcări și spații verzi, urmând să fie investiții de utilitate publică.

Primarul a declarat că, într-o variantă optimistă, lucrările la parcarea supraterană de pe strada Ștefan Tomșa ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

„Dacă anul acesta eliberăm terenul de sarcini, facem licitația, desemnăm câștigătorul, în primăvara anului viitor ar putea începe lucrarea”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de