Dronă artizanală folosită pentru a trimite țigări de contrabandă în România, depistată de polițiștii de frontieră cernăuțeni. Doi bărbați au fost reținuți


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați acuzați de contrabandă cu țigări pe cale aeriană au fost reținuți, miercuri, de polițiștii de frontieră din Cernăuți.

Potrivit Serviciului de vest al Poliției de Frontieră a Ucrainei doi bărbați care încercau să transporte un lot de țigări peste frontiera de stat au fost reținuți de personalul operațional al echipei Cernăuți.

Polițiștii de frontieră au depistat, miercuri seara, locația decolării și aterizării unei drone artizanale, la periferia localității Budineț din regiunea Cernăuți cu ajutorul căreia doi bărbați au încercat să transporte țigări în România.

Aeronava folosită a reușit să livreze 300 de pachete de țigări la un singur zbor, precizează sursa citată.

Bărbații au încercat să scape, dar polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment, ceea ce i-a obligat pe infractori să se oprească.

Potrivit declarațiilor celor doi, ei au achiziționat drona în Transcarpatia cu șase mii de euro și intenționau să facă obțină bani din contrabanda cu tutun.


Intră acum și în grupul de