IPS Calinic explică „ploaia” de distincții oferite la hramul Sf. Ioan cel Nou de la Suceava: Se împlinesc 500 de ani de la sfințirea Bisericii „Sf. Gheorghe”, iar anii mulți atrag de la sine ordine și medalii pe măsură


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a explicat în cadrul rubricii „Răspunsul Ierarhului” al site-ului arhiepiscopiei motivele care l-au determinat să ofere, la hramul Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, un număr mare de distincții unor persoane din diferite domenii de activitate.

„Apropos de supărările unora, faptul că la hramul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou „a plouat cu diplome” arată respectul nostru față de toți cei care au fost și sunt implicați în lucrarea Bisericii”, a menționat IPS Calinic.

Înaltul ierarh a adăugat că este este un An Jubileu și, ca atare, trebuie să fie onorat pe măsura împlinirii celor 500 ani de la sfințirea Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

„Astfel, fără a supăra pe cineva, anii mulți atrag de la sine ordine și medalii pe măsură, în așa fel încât nimeni dintre cei implicați în lucrarea Bisericii să nu rămână în acest an și în anii următori neevidențiați”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

IPS Calinic consideră că Dumnezeu nu a fost deranjat de numărul mare de premii atât timp cât în seara premierei documentarului dedicat Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a plouat.

„Cât despre ploaia atât de necesară, Dumnezeu a binecuvântat pământul Sucevei chiar în seara premierei documentarului dedicat Sfântului nostru ocrotitor. Se pare că nu a fost prea deranjat de ploaia de premii. Nădăjduim că va trimite ploaie îmbelșugată și de acum înainte”, a concluzionat IPS Calinic.

La finalul Sf. Liturghii oficiate în data de 2 iunie, de Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, IPS Calinic a oferit mai multe ordine și medalii atât slujitorilor Bisericii cât și unor reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, dar și altor persoane pentru diverse contribuții în plan național sau în cadrul eparhiei.
Astfel, a fost oferit Ordinul Crucea Bucovinei, Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”, Ordinul „Mușatinii” și Ordinul „Anastasie Crimca”.


Intră acum și în grupul de