Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, împreună cu un sobor de ierarhi și preoți va oficia Sf. Liturghie la hramul Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat că în 24 iunie, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, Sfânta Liturghie va fi oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Potrivit IPS Calinic, la la procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava din ziua de 22 iunie va participa Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, care va sluji și Sfânta Liturghie a doua zi.

„În ziua hramului vor sluji Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de membrii Sinodului Mitropolitan, la care se va adăuga și Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

IPS Calinic a mai precizat în cadrul rubricii „Răspunsul Ierarhului” că nu se recomandă ca preoții bisericilor din Suceava să participe la Sf. Liturghie oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan”.

„Nu este recomandat acest lucru, întrucât în fiecare parohie, fiind și pomenirea liturgică a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, se fac Tedeumul de mulțumire pentru cei vii și slujbe de pomenire pentru cei adormiți. Mai mult, fiind în postul Sfinților Apostoli Petru si Pavel, mulți credincioși și credincioase doresc să se spovedească și să se împărtășească. Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim și la cei care, din binecuvântate motive, nu pot să se deplaseze prea departe pentru a participa la slujbă ori o ascultă din preajma bisericii. Preoții împreună cu credincioșii lor sunt așteptați însă în număr cât mai mare la procesiunea cu moaștele Sfântului nostru ocrotitor, care va avea loc în după-amiaza zilei de 22 iunie”, a explicat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de