Pe perioada minivacanței de Rusalii polițiștii suceveni a identificat în flagrant 14 autori de infracțiuni, majoritatea fiind șoferi băuți la volan


Intră acum și în grupul de

Peste 180 de poliţişti suceveni sunt în continuare la datorie, zilnic, pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul nostru să se desfăşoare fără evenimente nedorite, anunță Poliția Județeană Suceava.

În cele trei zile care s-au încheiat nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care polițiștii suceveni mulțumesc cetățenilor care au înțeles să petreacă sărbătoarea Rusaliilor în siguranță, cu respectarea legii.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 10-12 iunie, polițiștii au desfășurat 47 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost aplicate 458 de sancțiuni contravenționale în valoare de 266.653 lei.

De asemenea, în acesată perioadă, polițiștii suceveni au intervenit cu operativitate la 212 solicitări directe sau prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

Acțiuni cu efective sporite au fost desfășurate de către polițiști pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, monitorizarea și fluidizarea traficului.

Urmare a măsurilor dispuse nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave. Polițiștii au acționat cu fermitate reținând 64 de permise de conducere și 21 certificate de înmatriculare.

O prioritate a fost prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool, polițiștii acționând pe toate segmentele de drum pentru identificarea celor care consumă alcool și se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranța traficului rutier.

Până acum, pe perioada minivacanței au fost au fost identificați în flagrant 14 autori de infracțiuni, majoritatea fiind șoferi băuți la volan.

Și în perioada următoare patrulele de siguranţă publică, pedestre şi auto, acționează pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale.

Polițiștii suceveni sunt prezenți în continuare, cu precădere, în zonele în care se organizează evenimente cultural-artistice care angrenează un număr mare de participanţi, pentru a preîntâmpina faptele antisociale şi a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii rutieri sunt de asemenea, prezenți pe drumurile publice și acționează cu mijloacele tehnice din dotare pentru siguranța traficului rutier și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Conducătorii auto care se vor întoarce la domicilii sunt sfătuiți să respecte regimul legal de viteză, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, să nu efectueze depășiri neregulamentare sau riscante, să nu uite de politețea rutieră și să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe.

„Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, a mai transmis Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de