Moldovița, Panaci, Putna, Șaru Dornei și Vama au devenit stațiuni de interes local, anunță președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: Suceava este județul cu cele mai multe localități destinații turistice din țară


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că au fost emise noi acte normative ale Guvernului de recunoaștere a localităților destinații  turistice de interes local din județul Suceava.

Flutur a reamintit că județul Suceava are un număr de 15 de localități atestate ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local la care se vor adăuga încă cinci, respectiv localitățile Moldovița, Panaci, Putna, Șaru Dornei și Vama.

Potrivit președintelui CJ Suceava, ultimul proiect de act normativ al Guvernului referitor la aceste localități este bine venit și, în acest fel, județul Suceava este județul cu cele mai multe localități destinații turistice din țară.

„Preocuparea noastră este să transformăm Bucovina în Pol de Dezvoltare Turistică prin proiecte finanțate din fonduri europene în primul rând prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Reamintim că am depus fișa de proiect pentru introducere a trenului turistic Suceava – Vatra Dornei, modernizarea aerodromurilor și hergheliilor din județ, Tabăra Bucșoaia și altele”, a precizat Flutur.


Intră acum și în grupul de