Firme din Alba Iulia și București vor să proiecteze Aqua Park-ul din Suceava. Primarul Ion Lungu spune că investiția se va realiza pe 3,5 hectare, va costa peste 10 milioane de euro și va fi finanțată cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, că miercuri a avut  loc licitația pentru proiectarea integrală a proiectului de investiții cu finanțare europeană Aqua Park, din cadrul Complexului Sportiv Suceava.

El a arătat că au  fost depuse două oferte, respectiv din partea Total Businnes Land SRL din Alba Iulia cu terți susținători și Invigsion(Lider), SC Neo Structural Enginnering SRL , Nox Internațional SRL din București.

Contractul presupune achiziționarea unor servicii de specialiate pentru întocmirea documentației tehnico- economice in vederea obținerii finanțării nerambursabile pe  Programul Operațional Regional, iar valoarea maximă  estimată este de 2,9 milioane lei.

Fiind o lucrare foarte complexă, prețul cel mai scăzut are o pondere de doar 34%, a precizat Lungu.

Primarul a spus că vor fi necesari 11 experți tehnici în cadrul proiectării, iar pentru fiecare dintre aceștia punctajul va fi de maximum 6%.

Perioada contractului este de 36 luni și presupune realizare documentației și asistență depunere proiect pe fonduri europene constând în Studiu topografic, Audit energetic, Studiu de fezabilitate, Documentație obținere avize și acorduri, Proiectul tehnic, Autorizație de construire și organizarea execuției și Caiet sarcini pentru licitatie.

Ion Lungu a arătat că Aqua-Park-ul va fi realizat pe o suprafață de 3,5 hectare și va avea o clădire principală pe 10.000 de mp care va cuprinde ansamblu de bazine, piscine acoperite, tobogane pe categorii de vîrstă, grupuri sanitare, spații comerciale, birouri și spatii administrative, vestiare și case de bilete, un ansamblu Wellness&SPA, un punct de prim ajutor.

Pe diferenta de 25.000 de  metri pătrați vor fi amenajate piscine exterioare între care una cu valuri și una cu jacuzzi, tobogane exterioare independente, o plajă exterioară, bază observare pentru post salvamar, o fântână arteziană, dușuri ,grupuri sanitare, spații tehnice și locuri de parcare

„În cadrul  Programului Operațional Regional pentru perioada 2021-2027, la ADR Piatra Neamț, din portofoliul de proiecte de 100 milioane euro am prins pentru finanțare Aqua-Park Municipiul Suceava cu valoarea estimată la 10.200.000 euro”, a menționat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de