Șeful Administrației Regionale Cernăuți, Serghii Osaciuk, a fost demis în urma scandalului legat de deturnarea unor ajutoare umanitare


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat demiterea lui Serghii Osaciuk din funcția de șef al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, a informează presa de limba română din Cernăuți care citează pe reprezentantul Cabinetului de Miniștri în Rada Supremă, Taras Melniciuk.

În regiunea Cernăuţi a izbucnit un scandal privind aducerea ambulanţelor  sub formă de ajutor umanitar, ca apoi să fie privatizate.

Serviciul Securităţii al Ucrainei ar fi descoperit că un adjunct al şefului Administraţiei Militare Regionale Cernăuți, Artur Muntean, ar fi fost implicat în deturnarea ajutoarelor umanitare.

Reamintim că recent la sediul Administrației Militare Regionale Cernăuți au avut loc percheziții.

Serghei Osaciuk fusese numit guvernator în anul 2019 și s-a remarcat printr-o serie de declarații și măsuri controversate, precum lansarea unor informații false despre Masacrul de la Fântâna Albă și înlăturarea din Piața Centrală din Cernăuți a bannerului care reproducea prima atestare documentară a orașului, emisă de domnitorul Alexandru cel Bun, subliniază Bucpress.


Intră acum și în grupul de