Mai mult de un sfert dintre chestionarele completate de sucevenii care s-au autorecenzat nu au fost validate. Prefectura Suceava îi roagă pe suceveni să răspundă recenzorilor care îi vor contacta la domiciliu


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, joi, că în perioada 31 mai – 17 iulie 2022, se desfășoară etapa a 3-a a Recensământului Populației și Locuințelor 2021, etapă de interviuri față-în-față cu recenzorii de teren, care au încheiat contracte de prestări de servicii cu primăriile din județul Suceava, în vederea recenzării populației, care nu s-a autorecenzat în etapa a 2-a a RPL 2021, de autorecenzare.

„Având în vedere că, la nivelul județului Suceava, procentul de validare a chestionarelor pentru populația care s-a autorecenzat asistat este de 95,7% iar procentul de autorecenzare pe cont propriu este de doar 73%, recenzorii de teren vor vizita și locuințele în care chestionarele nu s-au validat din diferite motive (completare incorectă sau incompletă)”, arată sursa citată.

Prefectura Suceava face un apel la populația județului Suceava de a raspunde la recensământ, prin facilitarea accesului recenzorilor în clădiri și printr-un tratament decent al acestora.

Totodată, se subliniază că potrivit legistalției în vigoare constituie contravenții împiedicarea persoanelor implicate în acțiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanțe de urgență sau a desfășurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului și refuzul furnizării informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete.


Intră acum și în grupul de