Subiectul de rezervă la matematică din cadrul Evaluării Naționale a fost folosit, din motive medicale, pentru un candidat din Siret


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a anunțat, joi, că niciun candidat nu a fost eliminat de la proba de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională.

Potrivit sursei citate, la această probă au fost prezenți 5791 de candidați.

Din motive medicale, pentru un elev de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret a fost folosit subiectul de rezervă. Acesta a susținut proba începând cu ora 13,00, se arată în comunicatul ISJ Suceava.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.


Intră acum și în grupul de