Un candidat sucevean la Bacalaureat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. Acesta avea telefonul mobil la el


Intră acum și în grupul de

Prezența la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat în județul Suceava a fost de 97,7 la sută, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a anunțat că la prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 (Limba și literatura română) au fost prezenți 4590 de candidați (97,7 % din totalul candidaților înscriși la probă).

Proba s-a desfășurat astăzi, 20 iunie, în 15 centre de examen. 

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret (subcomisie a Centrului de examen Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți), care avea asupra sa telefonul mobil. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

•             marți, 21 iunie – proba obligatorie a profilului

•             miercuri, 22 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

•             joi, 23 iunie – proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.


Intră acum și în grupul de