Flutur: Finalizăm drumurile ce leagă județul Suceava și Harghita prin pasul Bilbor și cel cu județul Bistrița Năsăud, pe la Grădinița – Coșna. Depunem un proiect de 69 de milioane de euro pentru drumurile Fălticeni-Mălini și Gura Humorului-Mălini


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, după o ședință la Agenția de Dezvoltare Nord Est că județul Suceava are pregătite mai multe proiecte care urmează să obțină finanțare europeană prin POR 2021-2027.

„Am participat astăzi împreună cu o echipă din cadrul Consiliului Județean Suceava la o ședință care a avut loc la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est cu privire la alocările financiare pentru această regiune prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. În cadrul întâlnirii, desfășurată în prezența conducerii ADR Nord-Est, s-a evidențiat faptul că cele șase județe din regiunea de Nord – Est vor avea la dispoziție o alocare financiară de 1,7 miliarde de euro”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean Suceava a prezentat un număr mare de proiecte, pornind de la cele de reabilitare energetică, digitalizare, reabilitarea rețelelor utilitare, apă, canal și gaze naturale din județul Suceava, precum și proiecte de infrastructură rutieră.

„Referitor la proiectele de infrastructură rutieră, în cadrul întâlnirii am prezentat un proiect pentru care avem documentația întocmită, pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri care fac legătura între Fălticeni și Mălini, prin Horodniceni și Cornu Luncii și între orașul Gura Humorului și Mălini, prin Valea Moldovei și Slatina. Proiectul include și modernizarea podului de la Cornu Luncii, peste râul Moldova. Valoarea estimată a proiectului este de 69 de milioane de euro”, a menționat președintele Flutur.

El a menționat că la sfârșitul acestui an vor fi finalizate drumurile care fac legătura între județul Suceava și Harghita, prin pasul Bilbor și cu județul Bistrița Năsăud, pe la Grădinița – Coșna, iar prin acest proiect de 69 de milioane de euro se pregătește un traseu turistic extrem de atractiv pentru a asigura legătura cu județul Neamț și care va pune în valoare zona Mălini – Borca, spre lacul Bicaz și Borsec.


Intră acum și în grupul de