Flutur anunță un proiect cu finanțare europeană de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, miercuri, la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, la o ședință privind alocările financiare pentru această regiune prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, a anunțat că CJ Suceava va depune un nou proiect de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei.

„Avem în vedere un proiect pentru etapa a doua de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei, pentru porțiunile care nu au fost incluse în prima etapă. În acest sens avem un proiect tehnic pregătit prin Muzeul Național al Bucovinei, urmând să depunem cererea de finanțare prin Programul Operațional Regional”, a declarat Gheorghe Flutur.

Totodată, președinte Flutur a spus că echipa din cadrul Consiliului Județean Suceava pregătește un proiect de conservarea a patrimoniului cultural prin tehnologii digitale.

El a precizat că proiectul are în vedere crearea unei baze de date cu tradițiile și obiceiurile din județul Suceava.

În actuala perioadă de finanțare europeană, județele din Regiunea Nord-Est au alocate prin POR 2021-2027 suma de 1,7 miliarde de euro pentru finanțarea de proiecte.


Intră acum și în grupul de