Verificări sporite ale DSP Suceava în taberele de refugiați după depistarea în probe de apă a vibrionului holeric în Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, miercuri, că a luat mai multe măsuri după ce în Republica Moldova a fost depistat vibrionul holeric în probe de apă.

Directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, arată într-un comunicat de presă că având în vedere informarea primită din partea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile privind depistarea în probe de apă a vibrionului holeric în Republica Moldova,  Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava a luat mai multe măsuri.

Astfel, se efectuează cu atenție sporită triajul epidemiologic în taberele de refugiați și se verifică respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere.

Totodată, DSP Suceava atenționează rețeaua medicală din teritoriu privind anunțarea imediată telefonică a cazurilor suspecte către Direcția de Sănătate Publică și recoltarea de probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigații de laborator.

Mai mult, Direcția de Sănătate Publică Suceava recomandă populației să consume apă de băut numai din surse controlate (autorizate), să respecte cu rigurozitate regulile de igienă privind spălarea mâinilor precum și a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate și să evite scăldatul în bălți/lacuri a căror apă este necontrolată.


Intră acum și în grupul de