VIDEO//Terenul actual pentru heliportul din Câmpulung Moldovenesc nu îndeplinește cerințele unui asemenea obiectiv. CJ Suceava solicită autorității locale încă 2000 de mp pentru înființarea punctului de operare aeromedicală Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava solicită Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc să transfere în administrația județului încă 2000 de mp pentru a amenaja un heliport în municipiu în plus față de suparafața de 3.517 mp care a fost deja transferată.

În referatul de aprobare a unui proiect de hotărâre elaborat în acest sens, vicepreședintele CJ Suceava Vasile Tofan arată că în urma vizitei la fața locului, la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava, ISU Bucovina, Primăriei Câmpulung Moldovenesc și  ai  proiectantului  ABC Development Aviation S.R.L. și potrivit concluziilor studiului topografic și studiului de obstacolare, necunoscute la data  identificării  amplasamentului, proiectantul a notificat faptul că pe amplasamentul actual nu este posibilă proiectarea, construirea și operarea unui heliport în conformitate cu cerințele reglementărilor aeronautice  aplicabile.

Astfel, în vederea  creării condițiilor care să permită proiectarea heliportului, este necesară extinderea  suprafeței  amplasamentului actual cu două alte parcele, una de 1002 mp și o a doua de 929 de mp.

Cel mai BIO..si mai ECO heliport din toată România..la Câmpulung Moldovenesc se află!

Cel mai BIO..si mai ECO heliport din toată România..la Câmpulung Moldovenesc se află! 🤦🏻

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 9 iunie 2022

Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc a răspuns Consiliului Județean Suceava că va efectua procedurile necesare în vederea soluționării acestei solicitări.

În urmă cu un an și jumătate președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur anunța că județului Suceava i s-a repartizat un elicopter SMURD care va avea bază la Câmpulung Moldovenesc.

Procedurile pentru înființarea punctului aeromedical din Câmpulung Moldovenesc au început încă de anul trecut, dar proiectantul a constatat că terenul identificat nu este suficient pentru amenajarea unui heliport conform normelor aeronautice în vigoare.


Intră acum și în grupul de