Curtea de Apel Suceava a dispus menținerea în arest preventiv a fostului vicepreședinte al CJ Suceava Cristinel Crețu


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a dispus, joi, menținerea măsurii arestului preventiv în cazul fostului vicepreședinte al CJ Suceava Cristinel Crețu după ce Tribunalul Suceava a admis în urmă cu două zile măsura arestului la domiciliu.

Tribunalul Suceava a decis, marți, să admită pentru fostul vicepreședinte al CJ Suceava Cristinel Crețu o măsură preventivă mai blândă și a decis ca acesta să fie în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Decizia a fost contestată, iar Curtea de Apel Suceava a respins ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

Cristinel Crețu a fost arestat de la începutul lunii aprilie și a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru luare de mită și trafic de influență.

Procurorii anticorupție din Cluj arată în rechizitoriu că în cursul lunii decembrie 2020, Cristinel Crețu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituție cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente. Anchetatorii susțin că aceste demersuri ar fi avut loc în contextul unor neînțelegeri între autoritatea județeană Suceava beneficiară a proiectului și asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iași-Suceava.

Procurorii DNA Cluj mai arată că într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, având atribuții de coordonare a Direcției județene de Drumuri și Poduri Suceava, Crețu i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfășurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparații pe drumurile județene, pe timp de vară și iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte. Ulterior, la data de 29 martie 2022, Crețu ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiți de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant.


Intră acum și în grupul de