VIDEO//Imagini spectaculoase din dronă cu coloana de TIR-uri dintre Suceava și Siret


Intră acum și în grupul de

Coloana de TIR-uri care așteaptă să treacă frontieră româno-ucraineană se întinde pe zeci de kilometri, iar traficul rutier se desfășoară cu dificultate, șoferii fiind nevoiți să recurgă și la acostament pentru a putea trece.

Autoritățile județene sucevene caută în fiecare zi noi soluții pentru fluidizarea traficului, dar în ciuda acestora coada se mărește tocmai pentru că se aplică măsuri de fluidizare și PTF Siret devine mai atractiv pentru șoferii de TIR față de alte puncte de trecere a frontierei.

Aproximativ jumătate din tot traficul rutier de marfă pe relația Ucraina-România se realizează prin PTF Siret, potrivit autorităților sucevene care așteaptă ca partea ucraineană să deschidă cel puțin două noi puncte de frontieră pentru a reduce cât de cât traficul prin PTF Siret.

Zilnic, sunt procesate în Vama Siret circa 400 de TIR-uri, ceea ce ar însemna o medie de 16 camioane pe oră, respectiv circa 4 minute pentru fiecare camion în parte.

Un cititor al News Bucovina, Răzvan Ududec a realizat o filmare din dronă a coloanei de TIR-uri, imaginile fiind spectaculoase.

Urmăriți și canalul de Youtube al NEWS BUCOVINA


Intră acum și în grupul de