Ion Lungu: Ne îngrijorează consumul de droguri. Nu e Suceava în top, dar trebuie să avem grijă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că Primăria Suceava va achiziționa două aparate de testare pentru consumul de droguri și le va livra Poliției Municipiului Suceava la fel cum a făcut și cu radarele mobile.

„Ne îngrijorează consumul de droguri”, a spus primarul.

El a menționat că reprezentanți ai Poliției au arătat că nu au suficiente astfel de aparate de testare pentru droguri sau alte substanțe interzise la volan.

Respectivele aparate de testare costă câte 20.000 de lei.

„Niciun preț nu e prea mare. E un flagel care trebuie să ne preocupe pe toți și strângem râdurile cu Poliția, cu autoritățile locale să putem gestiona cât de cât acest fenomen”, a spus Lungu.

El a subliniat că nu e atributul direct al Primăriei, dar că indirect se discută aceste chestiuni în comisia de ordine publică.

„Nu ne culcăm pe o ureche. Se pare că dintre localitățile din județul Suceva nu e printre primele municipiul Suceava, dar și aici avem probleme. Înțeleg că sunt forme mai grave în alte localități”, a spus Ion Lungu.

Primarul a mai declarat că nu au fost identificate zone de risc în municipiu.

„Sunt anumite rețele, înțeleg că unele au fost desființate. Din ce mi s-a spus nu e Suceava în top, dar este municipiu mare și trebuie să avem grijă”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de