Ion Lungu îndeamnă sucevenii să revină la sistemul centralizat de încălzire: Și iarna viitoare nu majorăm prețul la energie termică la Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că îndeamnă sucevenii să revină la sistemul centralizat de termoficare pentru că municipalitatea investește în continuare în eficientizarea acestuia și că va menține același prețuri.

El a spus că se bucură că s-au înregistrat deja cereri de rebranșare la sistemul centralizat de la cei care au centrale pe gaz metan și că au fost făcute 15 astfel de rebranșări.

Lungu a anunțat că pentru a veni în întâmpinarea acestor cetățeni, săptămâna viitoare va fi organizată o întâlnire cu asociațiile de proprietari și Thermonet și Bioenergy pentru discuții legate de termoficare.

El a spus că un punct important este cel privind aparatele care măsoară consumul de energie termică, fiind achiziționate până acum 1200 de astfel de „bucle de măsură” ce conțin gigacalorimetru, traductorul de debit și aparatul care măsoară temperatura.

Potrivit lui Lungu, Primăria Suceava a solicitat finanțare de la Guvern de 10 milioane de euro pentru termoficare din care 3 milioane de euro vor fi pentru înlocuirea acestor aparate de măsură care sunt vechi și care generează discuții interminabile între asociațiile de proprietari și firma de distribuție a agentului termic.

El a spus că au fost înlocuite până acum 1200 de bucle și că mai sunt de înlocuit 2.400 de bucle de măsură.

Ion Lungu a subliniat că sunt toate șansele iarna viitoare să asigurăm încălzirea la același preț, menționân că acum curtea Bioenergy „geme de resturi de lemn”.
„Îndemn cetățenii să se întoarcă la sistemul centralizat. Cu această problemă a municipalității de a reabilita rețelele de transport-distribuție cetățenii nu trebuie să aibă niciun fel de emoție pentru că și iarna viitoare nu intenționăm să majorăm prețul la gigacalorie la Suceava”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de