Numărul candidaților suceveni care au obținut media 10 la Bacalaureat a crescut de la 7 la 12 în urma soluționării contestațiilor


Intră acum și în grupul de
FOTO: Libertatea.ro

Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele finale obținute de candidați la examenul de Bacalaureat după soluționarea contestațiilor.

În județul Suceava sunt 12 candidați care au obținut media 10 la acest examen, respectiv un absolvent de la Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni, doi absolvenți ai Colegiului Național “Ștefan cel Mare” Suceava, patru absolvenți de la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava, câte doi absolvenți ai Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți și ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” Suceava și un absolvent al Colegiului “Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Conform Ministerului Educației, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat al tuturor candidaților  din județul Suceava este de 77,9%, cu 6,8% mai mare față de anul 2021, iar pentru candidații din promoția curentă procentul de promovabilitate este de 81,1% în sesiunea Iunie-Iulie 2022 după soluționarea contestațiilor, rata de promovare fiind cu 6,1% mai mare față de anul 2021.

Rata de promovare la Bacalaureat a crescut în județul Suceava cu 1,2% după soluționarea contestațiilor în sesiunea Iunie-Iulie 2022.

Județul Suceava se află pe locul 4 la nivel național în privința mediilor de 10 obținute de candidații la Bacalaureat. Cele mai multe medii de 10 s-au înregistrat în București-34, județul Prahova-18, județele Vâlcea și Iași cu câte 14 medii de 10, urmate de județele Suceava și Galați cu câte 12 medii de 10.


Intră acum și în grupul de