Poliția Animalelor Suceava reamintește proprietarilor de animale că riscă amenzi dacă nu au grijă de ele: Trebuie să le asigure o sursă de apa potabilă, hrană proaspătă și suficientă, precum și adăpost corespunzător împotriva razelor solare


Intră acum și în grupul de

În această perioadă, polițiștii Biroului Protecția Animalelor – IPJ Suceava sunt prezenți la manifestările cu public numeros organizate pe raza județului și desfășoară activități de informare în vederea respectării legislației privind protecția animalelor, anunță instituția.

Totodată, se arată că în perioada de vară este important ca proprietarii să le asigure animalelor o sursă de apa potabilă, hrană proaspătă și suficientă, precum și adăpost corespunzător împotriva razelor solare.

„Dacă plănuiți să călătoriți însoțiți de animalele de companie, trebuie acordată atenție transportului acestora, astfel încât să nu fie expuse în vehicule, în mod direct și pe o perioadă îndelungata, la radiații ultraviolete și la temperaturi ridicate”, a transmis sursa citată.

Mai mult, se subliniază că la transportul unui animal de companie în mașină, este în joc atât siguranța animalului cât și a pasagerilor și conducătorului auto și chiar că și un animal mic, care nu este transportat corect, poate conduce la producerea unui eveniment rutier nedorit, dar că se pot preveni aceste situații folosind sisteme de protecție adecvate.

„În cazul apariției unor comportamente anormale la animalele pe care le dețineți, cum ar fi stare generala alterată sau semne de deshidratare, aveți obligația de a anunța medicul veterinar în vederea acordării îngrijirilor necesare”, a mai informat Poliția Animalelor Suceava.

Polițiștii reamintesc că nerespectarea condițiilor de bunăstare a animalelor este sancționată de art. 5 din Legea 205 din 2004, iar ca urmare a modificărilor legislative, intrate în vigoare la data de 19 mai a.c., cuantumul sancțiunii contravenționale este de la 3.000 la 12.000 lei.


Intră acum și în grupul de