Teribilism în trafic sancționat de polițiștii suceveni: Tinerele care se distrau ieșind în afara mașinii pe geamurile portierelor au fost amendate pentru nepurtarea centurii de siguranță.


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, sâmbătă, că a luat măsuri ferme pentru a sancționa teribilismul din trafic.

Astfel, după ce în spațiul public au apărut imagini surprinzând două tinere poziționate în afara unui vehicul pe gemurile portierelor din spatele unui autoturism care se afla în deplasare pe DN 17, pe raza localității Ilișești polițiștii suceveni au sancționat atât șoferul cât și pe tinere.

Actul de teribilism, acceptat și încurajat și de șoferul autoturismului putea duce la consecințe din cele mai tragice, arată Poliția Suceava.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava, s-au sesizat și au efectuat verificările necesare identificării autovehiculului, respectiv a conducătorului auto dar și a persoanelor care s-au poziționat în mod periculos și ilegal în afara autoturismului în deplsare.

În urma verificărilor efectuate s-a reușit identificarea vehiculului și a șoferului de 19 ani din comuna Breaza care a condus autoturismul pe DN17.

Față de aceasta s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 870 lei pentru nerespectarea prevederilor legale din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, constând în obligația informării pasagerilor privind portul centurii de siguranță și transportul persoanelor pe elemente de caroserie a mașinii. 

De asemenea, au fost identificate și cele două tinere care s-au poziționat pe geamurile deschise ale mașinii, respectiv două tinere ambele de 19 ani din  Câmpulung Moldovenesc și Pojorâta.

Ambele au fost sancționate cu amenzi contravenționale de câte 435 lei pentru nepurtarea centurii de siguranță și nerespectarea prevederilor legale din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

„Siguranța rutieră este o prioritate a polițiștilor. Polițiștii atenționează cu privire la faptul că vor dispune măsuri sancționatorii cu fermitate în toate situațiile în care conducătorii auto pun în pericol siguranța circulației rutiere. Scopul acțiunilor noastre în trafic nu este unul sancționator însă nu vor fi tolerate comportamente care să generze risc rutier”, a transmis Poliția Județeană Suceava.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu a mulțumit tuturor celor care sprijină Poliția în acest demers de securizare a drumurilor publice din județ, inclusiv prin sesizarea unor astfel de comportamente iresponsabile care pun în pericol viața participanților la trafic și a mulțumit și mass-media pentru sprijin și implicarea constantă pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Între timp…pe drumurile din județul Suceava a început Petrecerea! Azi la Ilisesti muzica ..mai mai că a dat fetele afara din mașina!

Între timp…pe drumurile din județul Suceava a început Petrecerea! Azi la Ilisesti muzica ..mai mai că a dat fetele afara din mașina! Să vedem ce va fi în stare Diaspora când vine acasă!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 29 iunie 2022

Intră acum și în grupul de