Flutur, la Putna: Cu războiul la granițe, rugăciunea la mormântul lui Ștefan cred că este cea mai binevenită. Ne aduce aminte de nevoia de unitate, de patriotism, de patriotism care să însemne respect pentru neamul românesc și pentru înaintașii noștri


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la Mănăstirea Putna, unde a participat atât la pelerinajul din cadrul Programului Ștefanian, dar și la Sf. Liturghie oficiată la Sărbătoarea Sf. Ștefan cel Mare, al doilea hram al mănăstirii, că nici pandemia nu a oprit desfășurarea Programului Ștefanian.

„Din 2017 nici pandemia nu ne-a oprit cu Programul Ștefanian. Sunt șase ani de evenimente”, a spus Flutur care a menționat că Programul Ștefanian începe în fiecare an de Sânziene, în 24 iunie, la Suceava și se încheie în 2 iulie, la Putna.

El a arătat că acest program are ca scop organizarea de evenimente care să aducă aminte de realizările, de ctitoriile, de vitejia lui Ștefan cel Mare.

„Mai mult, eu cel puțin, dar mai multă lume, vine ca să se încarce de românism, de energie pozitivă. Acum, cu conjunctura internațională, cu războiul la granițe, rugăciunea la mormântul lui Ștefan cred că este cea mai binevenită. Ne aduce aminte de nevoia de unitate, de patriotism, de patriotism care să însemne respect pentru neamul românesc și pentru înaintașii noștri”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a apreciat că este normal ca numărul pelerinilor veniți la Putna să fie mare pentru că județul Suceava atrage.

„Atrage prea frumoasa Bucovină. Mănăstirile sunt un magnet. Programele noastre, pentru că de acum noi începem programul Pelerin în Bucovina pe mai multe rute, dar kilometrul zero e la Putna. Să nu uităm că de aici pornește și Via Transilvanica și Via Mariae, două rute de turism care sunt sprijinite de programe internaționale și guvernamentale. Eu cred că anii viitori va fi neîncăpătoare Putna și deja ar trebui să ne gândim la parcări și lărgirea drumurilor ca să ajungi la Putna”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de