Românca ucisă de rechin în Egipt ar fi din Suceava și lucra la Finanțe-surse


Intră acum și în grupul de

Românca, în vârstă de 40 de ani, care a fost ucisă, vineri, de un rechin în Egipt era din Suceava și lucra la Administrația Finanțelor Publice, potrivit unor surse apropiate situației.

Vestea a venit ca un șoc pentru angajații Administrației Finanțelor Publice Suceava care spun că aceasta era foarte bine apreciată în instituție.

Potrivit autorităţilor egiptene românca, Roxana Donisan, ar fi fost atacată de un rechin la doar 200 de metri distanță de locul unde a fost ucisă şi o turistă austriacă de 68 de ani, cazată la același hotel exclusivist.

Femeia a fost atacată de rechin în timp ce înota în Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, au declarat surse oficiale

Autoritățile egiptene au transmis că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora.

De asemenea, guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt”, a transmis MAE.

Potrivit MAE, în urma investigațiilor, a reieșit că „decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”.

Totodată, ministerul mai precizează că a apelat la autoritățile de la Cairo pentru identificarea familiei victimei, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și „informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident.

„De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau vor să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”, mai transmite ministerul.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26 sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46.


Intră acum și în grupul de