Trei bărbați au fost arestați preventiv de Judecătoria Rădăuți în cazul grupării de hoți destructurată de Poliție și care acționa în Rădăuți, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi


Intră acum și în grupul de

Trei bărbați au fost arestați preventiv, marți, de Judecătoria Rădăuți în cazul grupării de hoți care acționa în  Rădăuți, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi și care a fost destructurată de Poliție.

Potrivit Judecătoriei Rădăuți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, Vasile Cătălin Pleșca, Florin Lazor Pleșca și Gabriel Raul Iorga.

Reamintim că Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, Poliției Municipiului Rădăuți și Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au reușit destructurarea unei grupări infracționale specializată în săvârșirea de infracțiuni de furt în zona de nord a județului.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada aprilie – iunie 2022, mai multe persoane cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani din municipiul Rădăuți și comuna Dornești s-au constituit într-o grupare infracțională specializată în infracțiuni de furt din locuințe și societăți comerciale, dezvoltând conexiuni infracționale, relații ierarhice și evoluând constant la nivel organizatoric în vederea documentării și săvârșirii infracțiunilor.

Cei 10 bărbați care au organizat gruparea sau au gravitat în jurul acesteia sunt bănuiți de săvârșirea a cel puțin 10 fapte de furt în zonele Rădăuți, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi.

Prejudiciul provocat prin furturile săvârșite în perioada aprilie – iunie 2022 este de peste 150.000 Euro și 150.000 lei și peste 1,5 tone motorină. 

La data de 04.07.2022, în vederea probării activității infracționale și pentru individualizarea participației penale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii au efectuat 12 percheziții domiciliare.

Cu ocazia activităților desfășurate, la domiciliile persoanelor vizate, au fost identificate și ridicate sume mari de bani în numerar (aproximativ 70.000 euro și peste 120.000 lei), circa 300 litri de motorină, dispozitive special modificate pentru scoaterea combustibilului din rezervoare, precum și scule electrice provenite din săvârșirea de furturi și alte bunuri care interesează cauza.

Totodată au fost ridicate în vederea indisponibilizării 4 autoturisme și o autoutilitară, aparținând membrilor grupării și folosite la săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, au fost puse in executare 10 mandate de aducere, vizand membrii gruparii și persoane despre care au fost obținute date că dețin bunuri provenite din săvârșirea infracțiunilor investigate.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 7 suspecți cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani din municipiul Rădăuți și comuna Dornești, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, ulterior aceștia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.  

Cei 7 bărbați reținuți au fost introduși în arestul IPJ Suceava.

Dintre aceștia trei au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă care a fost însușită de judecătorul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Rădăuți.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiști sub coordonarea directă a procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.


Intră acum și în grupul de