Ion Lungu speră ca în următorii doi ani să fie îngropate toate cablurile care sunt acum pe stâlpi: Va fi folosită o tehnologie inovativă de foraje orizontale dirijate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că are speranțe ca în următorii doi ani să fie îngropate toate cablurile care acum sunt pe stâlpii din municipiu.

„Am avut o întâlnire la sediul primăriei municipiului Suceava, împreună cu directorii de investiții și patrimoniu, cu reprezentanții firmei SC “CALA” SA Mureș – Centru de Tehnologii Fără Săpătură, referitor la îngroparea cablurilor de pe stâlpi printr-o metodă inovativă prin foraje orizontale dirijate-subtraversări”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că această firmă este specializată în acest tip de lucrări, implementând acest sistem în mai multe orașe din România și din străinătate.

„Ca prim pas am convenit ca municipalitatea suceveană să realizeze un studiu de fezabilitate profesionist din care să rezulte lucrările necesare de efectuat și în final să se stabilească valoarea indicatorilor tehnico-economici”, a explicat primarul.

El a precizat că este un proiect inteligent care se poate încadra în proiectul „Orașe inteligente și neutre din punct de vedere  climatic până în anul 2030”, proiect de tip Smart City.

„Sunt șanse reale să implementăm acest proiect în orașul nostru în următorii doi ani de zile”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de