Grup de elevi din București ce erau cazați la o pensiune din Sucevița au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat, miercuri, că un număr de 13 copii din București cazați la o pensiune din Sucevița au ajuns marți seara la spital cu simptome de toxiinfecții alimentară.

DSP Suceava a fost informată marți seara de medicul infecționist al Spitalului Municipal Rădăuți despre prezentarea în Serviciul de urgență a unui numar de 13 copii, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, acuzând  simptomatologie digestivă, respectiv greață, cefalee, dureri abdominale, iar un copil a avut și vărsături.

Copiii fac parte din două grupuri de elevi din Bucuresti care s-au cazat din seara zilei de 03 iulie la o pensiune din Sucevița.

În condițiile existenței unui posibil focar de toxiinfecție alimentară o echipă de inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică Suceava s-a deplasat la fața locului și a efectuat un control la operatorul de turism unde au fost cazați copiii.

Cu prilejul verificărilor efectuate au fost recoltate 9 probe de alimente, o probă de apă și 5 teste de salubritate are sunt în lucru.

DSP Suceava a demarat imediat ancheta epidemiologică care a evidențiat, potrivit însoțitorilor grupului, că elevii au călătorit de la București la Sucevița în cursul zilei de duminică, iar pe durata drumului au consumat pachetele luate de acasă.

Începând cu seara zilei de duminică ei au mâncat toate mesele la pensiune.

În cursul nopții de luni spre marți un copil s-a simțit rău și a acuzat dureri abdominale, greață și vărsături, iar apoi au apărut celelalte cazuri.

Pentru aceștia s-a solicitat asistență medicală prin serviciul de urgență 112.

Copiii au ajuns la Camera de gardă a Spitalului Municipal Rădăuți în seara zilei de marți începând cu ora 22:30. Toți au fost consultați și li s-a administrat tratament simptomatic în urma căruia evoluția a fost favorabilă, iar miercuri dimineața 12 copii au fost externati și doar o elevă rămas internată la insistența părinților, urmând ca și aceasta să fie externată pentru a pleca împreună cu părinții spre casă, a precizat DSP Suceava.       

În prezent ancheta epidemiologică se află în derulare, iar DSP Suceava așteaptă rezultatul analizelor pentru stabili care a fost cauza producerii acestui eveniment.


Intră acum și în grupul de