Podul de la Dornesti va fi gata mai repede de termen (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Podul rutier de la Dorneşti va fi redat circulaţiei peste aproximativ două săptămâni, este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta a declarat pe parcursul zilei de vineri, în cadrul unei vizite oficiale, pe şantierul din localitate că, deşi termenul de execuţie era pe data de 15 noiembrie, circulaţia autovehiculelor va fi reluată pe podul peste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuţi, mult mai repede.

“Lucrătorii se mişcă foarte bine, iar lucrările sunt destul de avansate să credem că circulaţia rutieră va fi reluată pe podul de la Dorneşti în maxim trei săptămâni, reuşind astfel să refacem legătura către Ucraina. Este o metodă nouă cu aceste grinzi de oţel prin care s-a ocolit procedurile cu beton ce ar fi prelungit lucrările până în 2011”, a declarat Gheorghe Flutur.

În acelaşi timp, el a ţinut să amintească de importanţa prezenţei militare în zona cu podul de pontoane care a înregistrat un trafic de circa 4.000 de maşini în 24 de ore.

Şeful executivului judeţean a mai adăugat şi faptul că a primit confirmări din partea oficialilor Căilor Ferate Române că până pe data de 10 noiembrie vor fi finalizate şi lucrările de reparaţii la tronsoanele de cale ferată grav afectate de inundaţiile din acest an pe traseul Suceava – Dorneşti, de la mijlocul lunii viitoare fiind posibilă reluarea traficului feroviar.

După ce s-a demarat şi acţiunea de mutare a sinistraţilor în noile case construite, la Dorneşti au mai rămas a fi terminate lucrările de îndiguire şi adâncire a albiei râului Ruda.


Intră acum și în grupul de