ANM: Din 14 iulie vremea se încălzește, iar din 19 iulie va veni un val de căldură persistent. Regimul pluviometric se va menține deficitar. Vor fi ploi slabe și pe suprafețe restrânse


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pe următoarele două săptămâni pentru zona Moldovei.

Astfel, potrivit meteorologilor, în primele zile ale intervalului, vremea va fi răcoroasă în nordul regiunii, iar în rest se vor înregistra temperaturi apropiate de normele perioadei (maxime de 21…27 de grade şi minime de 10…14 grade).

Din data de 14 iulie, va predomina o vreme călduroasă în majoritatea zilelor, cu valori la amiază de 30…34 de grade şi nocturne de 13…18 grade (posibil cu o ușoară răcorire în jumătatea de nord a regiunii în 16 iulie), apoi cu val de căldură în intensificare ce se estimează a persista între 19 şi 22 iulie.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni, ploi în general slabe urmând a fi pe suprafețe restrânse din nordul şi vestul regiunii, în prima parte a intervalului.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice.


Intră acum și în grupul de